Η ΑΓΟΡΑ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

paragogi ilektrikis energias apo biomaza---3

Κόντρα στην ύφεση που υπάρχει στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια, η αγορά των ΑΠΕ παρουσιάζει αξιόλογους ρυθμούς ανάπτυξης και ιδιαίτερα ελκυστικές αποδόσεις για τους επενδυτές.

H DOS ENERGY γνωρίζοντας το θεσμικό πλαίσιο μέσα από τη μακρόχρονη ενασχόλησή της με τον τομέα των ΑΠΕ και έχοντας υπόψη τις ευκαιρίες και τα προβλήματα που αυτό δημιουργεί, μπορεί να προτείνει turn-key έργα στη Φυτική Βιομάζα τόσο στην τεχνολογία που αξιοποιεί Woodchip όσο και στην αξιοποίηση Φυτικών Ελαίων-Βιορευστού με υψηλό δείκτη Ελληνικής Προστιθέμενης Αξίας και υψηλών αποδόσεων.

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυτική βιομάζα αναμένεται να αποτελέσει τα επόμενα δύο χρόνια τη νέα αγορά στον τομέα των ΑΠΕ που θα αναπτυχθεί ραγδαία.

Η μεγάλη διαθεσιμότητα υπολειμμάτων καλλιεργειών, κλαδεμάτων αλλά και η δυνατότητα ανάπτυξης ενεργειακών καλλιεργειών δημιουργούν ευκαιρίες για τους επενδυτές που θα προχωρήσουν με αποφασιστικότητα. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα ο αγροτικός τομέας αποτελεί άνω του 5% του ΑΕΠ, σχεδόν το τριπλάσιο του μέσου όρου 1.8% της ΕΕ. Επομένως, οι εταιρείες που ασχολούνται με βιομάζα μπορούν να βρουν άφθονες πηγές πρώτων υλών αλλά και να δημιουργήσουν μέσω της ανάπτυξης προγραμμάτων ενεργειακών καλλιεργειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα το 2010 βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της σχετικής λίστας ενώ τα τελευταία χρόνια κάνει βήματα ενσωμάτωσης της τεχνολογίας της Βιομάζας. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλα τα πρόσφατα νομοθετήματα που αφορούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας η πολιτεία δίνει ρητά προτεραιότητα στην εξέταση αιτήσεων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέρεγειας από Βιομάζα.

Πλεονεκτήματα  για επενδύσεις στη Βιομάζα

 

  • Σημαντικές ποσότητες πρώτης ύλης διαθέσιμες στην Ελλάδα
  • Αγροτικός τομέας που αντιστοιχεί στο 5.2% του ΑΕΠ
  • Ελκυστικές τιμές πώλησης της παραγόμενης ενέργειας
  • Μικρές διακυμάνσεις στην τιμή της πρώτης ύλης ιστορικά
  • Σταθερή 24ωρη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες
  •  Σημαντική συνεισφορά στη μείωση των εκπομπών ρύπων του Διοξειδίου Άνθρακα και Διοιξειδίου Θείου
  • Προτεραιότητα στην εξέταση αιτήσεων αδειοδότησης μονάδων βιομάζας από την πολιτεία έναντι των υπόλοιπων ΑΠΕ.
  • Συμβόλαιο πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας 20ετούς διάρκειας

Ενημερωθείτε σήμερα από τους επενδυτικούς μας συμβούλους