ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΜΑΖΑ

biomass 634x285---3

Η εμφάνιση, ή για την ακρίβεια η επανεμφάνιση, της αξιοποίησης της Βιομάζας για την παραγωγή ενέργειας (θέρμανσης και ηλεκτρικής ενέργειας) έχει δημιουργήσει αρκετές συζητήσεις γύρω από το τι είναι Βιομάζα. Κάνουμε λόγο για επανεμφάνιση δεδομένου ότι η βιομάζα χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο από τότε που ανακάλυψε τη φωτιά. Γιατί χιλιάδες χρόνια η Βιομάζα ήταν και είναι η βασική πηγή ενέργειας. Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει δώσει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να αξιοποιεί τη Βιομάζα και να την εντάσσει στο σύγχρονο τρόπο ζωής (παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, κίνηση οχημάτων κλπ).

Βιομάζα, γενικά, είναι οποιοδήποτε υλικό παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς (όπως είναι το ξύλο και άλλα προϊόντα του δάσους, υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων κ.λπ.) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραγωγή ενέργειας.

Η Βιομάζα είναι η μόνη φυσικά ευρισκόμενη πηγή ενέργειας με άνθρακα που τα αποθέματά της είναι ικανά να υποκαταστήσουν τα Ορυκτά καύσιμα (Πετρέλαιο, Φυσικό Αέριο). Αντίθετα από τα Ορυκτά, η βιομάζα είναι ανανεώσιμη καθώς απαιτείται μόνο μια σύντομη χρονική περίοδος για να αναπληρωθεί ό,τι χρησιμοποιείται ως πηγή ενέργειας. Η αξιοποίηση της μπορεί να γίνει με μετατροπή της σε μεγάλη ποικιλία προϊόντων, με διάφορες μεθόδους και τη χρήση σχετικά απλής τεχνολογίας. Κορυφαίο πλεονέκτημα της ενεργειακής αξιοποίησης της Φυτικής Βιομάζας αποτελεί και το ότι κατά την παραγωγή και την ενεργειακή αξιοποίησή της δεν δημιουργούνται οικολογικά ή  περιβαλλοντολογικά προβλήματα ενώ ταυτόχρονα δίνονται λύσεις στο πρόβλημα της διαχείρισης των υπολειμμάτων.Ιδιαίτερα η Φυτική Βιομάζα στην οποία δραστηριοποιείται η DOS ENERGY, αποτελεί ουσιαστικά προϊόν της Φωτοσύνθεσης αφού τα προέρχεται από τη δέσμευση ηλιακής ακτινοβολίας μέσω της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης και την αποθήκευσή της σε αυτά ενόσω αναπτύσσονται με τη βοήθεια νερού και μεταλλικών στοιχείων. Η αποθηκευμένη αυτή μορφή ενέργειας στη συνέχεια μετατρέπεται σε διάφορες μορφές ωφέλιμης ενέργειας, όπως θερμότητα και ηλεκτρισμός.

Biomass (2)

ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ

Στη DOS ENERGY, ύστερα από μελέτη όλων των παραμέτρων των γνωστών τεχνολογιών αξιοποίησης της Φυτικής Βιομάζας (Woodchip, Φυτικά Έλαια/Βιορευστό, Αναερόβια Ζύμωση) έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε Turn-Key Μονάδες Φυτικής Βιομάζας (Woodchip, Φυτικά Έλαια/Βιορευστό).

122161020195----

Οι επενδυτικές προτάσεις περιλαμβάνουν τόσο Μονάδες 1Mw στις οποίες οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να συμμετέχουν με την απόκτηση μετοχών σε αυτές, όσο και την απόκτηση μιας ολοκληρωμένης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Woodchip (Ροκανίδια ξύλου) ή από Φυτικά Έλαια/Βιορευστό.

Σήμερα, οι πιο συμφέρουσες οικονομικά μορφές της βιομάζας για την παραγωγή ηλεκτρισμού είναι τα υπολείμματα, δηλαδή τα οργανικά υποπροϊόντα τροφών, ινών και δασικής παραγωγής και τα Φυτικά Έλαια/Βιορευστό.
Επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα;