[likebtn identifier=”3″ style=”padded” dislike_enabled=”false”]

Σύντομη Περιγραφή Πρότασης

Τα μεγάλα ανοίγματα στις πλάγιες όψεις του κτιρίου αποτυπώνουν την πορεία που διανύει η φυτική βιομάζα μέσα στο κτίριο πριν να γίνει ηλεκτρική ενέργεια. Η Βορειοδυτική όψη του κτιρίου επίσης αποτελείται από μεγάλα ανοίγματα καθώς μετά την επεξεργασία της βιομάζας, αυτή παραδίδεται στην υπηρεσία και κατ’ επέκταση στον καταναλωτή και αυτό θέλουν να υπερτονίσουν τα ανοίγματα: ότι μετά την επεξεργασία έχει ολοκληρωθεί το έργο της εταιρίας και πλέον η ηλεκτρική ενέργεια «ανοίγεται» προς τον καταναλωτή.

Ο σχεδιασμός του κτιρίου προβάλει μέσω λυτών σχημάτων και γραμμών την ιδιαιτερότητα και την μοναδικότητα του. Παράλληλα προσδίδει όσο καλύτερα μπορεί τον σκοπό της κτιριακής λειτουργίας του, μέσω αυτών των γραμμών. Για αυτό τον σκοπό η Νότια και η Βόρεια όψη του κτιρίου έχουν μια μικρή κλίση στην μια κάθετη πλευρά τους ώστε να φαίνεται ένα κομμάτι της Δεξαμενής αποθήκευσης καυσίμου.
Τα υαλοπετάσματα καθώς και τα ανοιγόμενα παράθυρα της Νότιας και Βόρειας όψης είναι τοποθετημένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν ηλιακή ενέργεια και στο εσωτερικό των γραφείων. Τα γραφεία παραμένουν στην ίδια θέση, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα είναι να μην έρχονται οι εργαζόμενοι των γραφείων σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως, κάνοντας έτσι ευκολότερη την εργασία τους. Χρησιμοποιούνται ωστόσο ανοίγματα και στις δύο πλευρές των γραφείων, προκειμένου να εισάγεται φυσικό φως και ηλιακή ενέργεια.

Ο βασικός στόχος της πρότασης ήταν να υπάρξει μια απλότητα στον σχεδιασμό και οι όψεις να μην λειτουργούν εις βάρος της πραγματικής λειτουργίας του κτιρίου, αλλά να υπερτονίζουν τα χαρακτηριστικά του (π.χ. σιλό).

<
>