[likebtn identifier=”18″ style=”padded” dislike_enabled=”false”]

Σύντομη Περιγραφή Πρότασης

Στην παρούσα πρόταση, η οποία διατηρεί την προτεινόμενη διάταξη του εξοπλισμού της μονάδας, ως βασικοί στόχοι τίθενται, αφενός η λειτουργικότητα και η υψηλή αισθητική του συνόλου, και αφετέρου η ανάδειξη του κοινωνικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα που δύναται να λάβει μια τέτοια επιχείρηση, ως εμπνευστής μιας αλλαγής φιλοσοφίας σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον στην ελληνική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, δημιουργείται ένα διάφανο κέλυφος, το οποίο επιτρέπει την οπτική επικοινωνία του εξωτερικού με το εσωτερικό του κτιρίου. Επιπλέον, ένα αφαιρετικό δενδρόμορφο μοτίβο, το οποίο περιβάλλει τις όψεις, παραπέμποντας στην εκμετάλλευση των φυσικών υπολειμμάτων ξυλείας για τη δημιουργία ενέργειας. Η επιλογή αυτή ενισχύεται με τη δημιουργία κατακόρυφης πέργκολας, η οποία ακολουθεί τη διάταξη του κτιρίου σε ικανή από αυτό απόσταση, ώστε να ορίζεται μια διαδρομή «εξερεύνησης» της λειτουργίας της μονάδας, απευθυνόμενη τόσο σε σχολικές τάξεις, φοιτητές και επιστήμονες από το χώρο της ενέργειας, όσο και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Η πέργκολα φιλοξενεί αναρριχητικά φυτά, τα οποία «πρασινίζουν» την εικόνα του κτιρίου. Δημιουργείται, τέλος, μικρός χώρος εκδηλώσεων σε συνέχεια της προτεινόμενης διάταξης, ώστε όλες οι λειτουργίες να στεγάζονται σε ένα ενιαίο κέλυφος, το οποίο χωροθετείται στο εκάστοτε οικόπεδο λαμβάνοντας υπόψη τη λειτουργική διάταξη, την αντίληψη της κτιριακής μορφής από το δρόμο, καθώς και το βέλτιστο προσανατολισμό.

 

<
>